Velkommen til IAESTE Denmark

Efter vores internationale motto “Work. Experience. Discover.” tilbyder vi studerende relevant praktisk erfaring inden for deres felt og arbejdsgivere dygtige og motiverede praktikanter.

Life can take you some interesting places but IAESTE takes you even further.
Megan Anderson
President Denmark 2015 – 2017
I am Danish but because of IAESTE I now have a Scottish husband, I live and work in Germany and have friends from all over the world!
Natasja Nystrup
President Copenhagen 2014 – 2015
IAESTE brims with amazing people, welcomes you in wholeheartedly and truly changes you!
Jeska Naujoks
President Denmark 2017 – 2018
IAESTE got me a pretty good internship and also gave me a growing family for life.
Mario Padilla
Intern from Spain 2016 – 2017

Om Os

The International Association for the Exchange of Students for Technical Experience (IAESTE A.s.b.l.) er en international non-profit organisation, der arbejder med betalt udvekslingspraktik på verdensplan, inden for teknologiske og naturvidenskabelige uddannelser.

IAESTE er bygget op ved at hvert medlemsland er ansvarlig for aktiviteterne i det respektive medlemsland. For IAESTE Denmark betyder det bl.a. at finde praktikpladser, logi og sociale aktiviteter for de praktikanter der ankommer til Danmark fra andre medlemslande.

Vi sørger for, at de føler sig godt tilpas samtidigt med, at vi hjælper studerende i Danmark med at komme i praktik i et af vores medlemslande.

Vi tilbyder vores frivillige betydelige erhvervsrelevante erfaringer på nationalt og internationalt niveau og en mulighed for at skabe kontakt med danske arbejdsgivere.

Som arbejdsgiver kan du benytte vores brede netværk og finde højtkvalificerede praktikanter til din virksomhed.

I Danmark er vores kontor beliggende på DTU Lyngby. Dermed er vi placeret i hjertet af et af de store universiteter i Danmark. Igennem det netværk, stræber vi efter at tilbyde IAESTE praktikophold til alle videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

Historie

IAESTE blev grundlagt i 1948 på Imperial College i London. Repræsentanter fra 10 forskellige europæiske lande blev indbudt til denne grundlæggelse. En af dem var Anker Engelund, daværende rektor på Danmark tekniske universitet (DTU). Han bad Polyteknisk Forening (PF) om at stille repræsentanter til mødet, og det er derfor IAESTE Danmark helt fra starten har været studerendedrevet og er en del af PF indtil i dag. Fra kun 10 medlemslande er IAESTE over årene vokset til at spænde hele verden og har nu udvekslet over 360 000 studerende. I Danmark har vi skaffet praktikoplevelser til tusinde studerende og ser frem til mange flere.

Vores Mål

Vores mål er at fremme international kontakt, forståelse og samarbejde mellem studerende. Vi tilbyder danske arbejdsgivere internationale praktikanter. Praktikanterne vælges efter arbejdsgivernes behov og bidrager til et kulturelt beriget arbejdsmiljø. Praktikanterne får teknisk relevant erfaring samtidigt med at få erfaring på arbejdsmarkedet.

Kerneværdier

IAESTE er bygget på venskab, tillid, respekt, professionalisme, udvikling og interkulturelt samarbejde. Vi arbejder efter disse værdier og er engageret i at påvirke studerendes udvikling gennem international udveksling.
0
medlemslande verden rundt

I denne korte video herunder kan du se hvad et praktikophold med IAESTE går ud på. Derudover finder du spændende historier og let overskuelige statistiker i den aktuelle årsrapport.Nogle indtryk af vores arbejde og sociale aktiviteter